top of page
Dunstan Babytaal

Over heel de wereld maken baby’s dezelfde vijf reflexgeluiden om hun noden en behoeften aan te geven. Elk geluid heeft een specifieke betekenis. Zo is er een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. De geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby's en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken.

Deze geluiden leren herkennen in een vroeg stadium levert verschillende voordelen op. Na een maand of drie, vier doven de reflexen, en daarmee de geluiden, langzaam uit en maken plaats voor bewuste communicatie van je baby.

De Dunstan babytaal biedt een aantal voordelen:

  • Minder huilen

Doordat je de behoefte van je kindje sneller kan herkennen, kan je hier sneller op inspelen. Dit zorgt ervoor dat je baby sneller gerustgesteld wordt en tevreden is. Hoe fijn is het om direct door je ouders begrepen te worden. Dat geeft vertrouwen in het leven!

 

  • Meer slaap

De eerste maanden worden baby’s nog veel wakker. Ook hier is het prettig om direct te weten wat er aan de hand is. Je baby geraakt minder overstuur, is sneller gerust gesteld en zowel jij als je baby kunnen snel terug naar dromenland.

 

  • Meer voedingen

Wanneer je het geluid van honger herkent bij je baby ga je nog meer op vraag voeden waardoor de voedingen vlotter zullen verlopen

 

  • Minder stress

Voor een pasgeboren baby is het moeilijk om in onze ‘grote mensentaal’ aan te geven wat hij nodig heeft. Als je dan een goede inschatting kan maken van wat hij nodig heeft, zal je baby minder stress ervaren. Dit heeft ook voor ouders een positief effect. Een gelukkige, ontspannen baby zorgt ook voor ontspannen ouders en vice versa.

 

  • Betrokkenheid partner

Als partner is het niet makkelijk je rol te vinden in het nieuwe gezin. Wanneer je als partner ook de geluiden van jouw baby kan herkennen, zorgt dit voor meer betrokkenheid. Bij honger zal je wellicht je baby overdragen aan je vrouw, als die borstvoeding geeft, maar bij de vier andere geluiden kan je de baby bijstaan.

Samen gaan we kijken hoe de vijf basisgeluiden terugkomen bij jullie baby. Zo kunnen jullie makkelijk en snel inspelen op zijn/haar noden en behoeften. 

318213984_468990795391940_4940514770563819429_n.jpg

Concreet aanbod

Ik ga met jullie een traject aan waarbij we samen de de vijf geluiden leren herkennen en bekijken we samen wat een gepaste reactie kan zijn. Op die manier geraakt je baby snel gerust gesteld. Door middel van oefeningen en het bestuderen van de geluiden, geraak je vertrouwd met Dunstan babytaal. Hiervoor maak ik gebruik van de Dunstan babytaal app en filmpjes. 

Ideaal is dit een traject van zo’n twaalf weken waar we starten voor de geboorte van jullie baby. Op die manier kunnen jullie op een rustige manier kennis maken met de reflexgeluiden en oefenen zonder dat de baby er al is. Dit zorgt ervoor dat je je beter voorbereid voelt en je met meer vertrouwen in het ouderschap kan staan. 

De eerste weken/maanden  gaan we dan iets intensiever aan de slag om de geluiden ook te herkennen bij jullie eigen baby. Ik kom dan ter plaatse en luister samen met jullie naar de persoonlijke geluidjes van jullie baby.

Hoe ziet zo'n traject eruit? 

Informatieve sessie  1u

Oefensessie 3u

Postnatale bezoekjes individueel af te spreken 6u 

Ik geef jullie oefenmateriaal mee, we installeren samen de app, je krijgt een duidelijke bundel met uitleg en we bekijken mijn beschikbaarheid na de geboorte. 

 

bottom of page